Старши треньорът на националния отбор на Дания по футбол Каспер Хюлманд призна, че е дълбоко разочарован от отпадането в първата фаза на Световното първенство н Катар.

"Червения динамит" се нуждаеше от задължителна победа в последния си мач в група "D" срещу Австралия, за да запази надежди да продължи напред, но вместо това загуби с 0:1 и остана на последното място без успех и само с 1 спечелена точка.

"Изпълнен съм с огромно, огромно разочарование и неудовлетворение. Тези чувства бушуват в мен в момента. Не знам какво се обърка. Сега ми трудно е да направя какъвто и да било друг коментар. Просто съм безкрайно разочарован и анализите ще дойдат по-късно. Негативните емоции ме изпълват. Просто към опустошен. Съжалявам. Всички сме крайно разочаровани", заяви Хюлманд веднага след мача за датската ТВ2.

"Аз нося цялата отговорност за последния ни мач в групата. Когато мине малко време, ще можем по-трезво да преценим какво е трябвало да направим по-добре. Но вината е моя. На 100 процента", добави Хюлманд.

В последствие на официалната пресконференция след срещата специалистът призна, че отборът е действал прекалено емоционално и в играта е липсвало необходимото качество.

"Въобще не успяхме да намерим темпото и ритъма на нашата игра. Мисля, че започнахме добре мача, но постепенно връзките между линиите се разкъсаха и структурата на играта ни се разпадна. Бяхме прекалено емоционални и не показахме възможностите си. Бяхме припрени и често се стигаше до единоборства, а именно това трябваше да избегнем срещу отбор като Австралия. Не трябваше да се поддаваме на емоциите, а да разчитаме на качествата си. Просто в тази среща дори не доближихме нивото си. В предишния мач срещу Франция се представихме далеч по-добре. Не казвам, че сме играли страхотно срещу тях, но беше ОК. Бяхме равностойни на световните шампиони, но какво да кажа за останалите ни два мача? Просто не бяхме достатъчно добри", каза Хюлманд.

Австралия победи Дания в среща от група "D"

Австралия уби амбициите на Дания и се класира за 1/8-финалите

Вижте подробности