Щастливият треньор на националния отбор на Мароко Уалид Реграги нарече отбора си "Роки на Световното първенство, след като отстраниха един от фаворитите за световната титла Португалия днес. Мароканците, които шокираха света с последователното елиминиране и на Испания, и на Португалия, спечелиха с 1:0 благодарение на гола на Юсеф Ен-Несири.

Постижението на мароканците е още по-сериозно, като се има предвид, че станаха първият африкански отбор, достигнал до полуфинал на Световни футболни финали. Макар и основно с игра в защита, с много вложени усилия и прилична доза късмет, те чакат Англия или Франция.

Реграги смята, че футболистите му, сочени за аутсайдери, са показали духа на Роки Балбоа - герой на Силвестър Сталоун от филма за прославения боксьор и са тръгнали да спечелят "света".

"Имаме ясен и прост план за мачовете - всеки трябва да работи. Мисля, че те никога не са бягали толкова много през живота си, колкото тичаха днес, но го направиха с ясната мисъл, че е за страната. Не бяхме толкова добри, колкото срещу Испания, но когато вложиш сърцето си, създаваш шансове. Ние се превръщаме в отбора, който всички обичат на това Световно първенство - ако покажете тази страст, желание, вяра, можете да успеете. Моите играчи го показаха", продължава Реграги пред журналистите в залата на стадион "Ал Тумама".

"Победихме Испания, Португалия, Белгия, без да допуснем. Но това не е чудо, а плод на усилена работа. Направихме нашите хора щастливи и горди, нашия континент щастлив и горд", продължава разпалено Реграги. И след това се отнесе за любовта си към филмите.

"Когато гледате филма за Роки, искате да подкрепите Роки заради неговото сърце и отдаденост и мисля, че ние сме Роки на това Световно първенство. Когато сте малък отбор, трябва да мечтаете, да вярвате. Мисля, че това е голямо, голямо послание за света. Мисля, че сега светът е с Мароко", допълва 47-годишният специалист, който отгоре на всичко е роден във френското градче Корбей Есон.