Сърбия ще има големи проблеми в началото на Световното първенство в Катар и мача срещу Бразилия, който е насрочен за 24 ноември, тъй като е много вероятно, че ще трябва да играят срещу "кариоките" без двамата си най-добри нападатели - Александър Митрович и Душан Влахович.

Митрович има счупени две кости на стъпалото, контузия, която получи срещу Швеция в Лигата на нациите на 24 септември и първоначално изглеждаше, че няма да е сериозен проблем, но след подробни прегледи се оказа, че е съвсем различно и все още използва патерици. В момента той е в Белград на рехабилитация и под наблюдението на медицинския екип на националния отбор, за да може да изиграе поне ключовите мачове срещу Камерун на 29 ноември и Швейцария на 2 декември.

Влахович пък се контузи в мач от Шампионската лига на Ювентус срещу Бенфика и отсъства от две седмици. Той се нуждае от едномесечна почивка, тъй като все още има възпаление и разтежение на сухожилието на крака. И за него лекарският екип на "старата госпожа" полага усилия да го възстанови, но остава все по-малко време, преди да може да е на пълни обороти за първия мач за "орлите".