Президентът на Камерунската футболна федерация и бившата футболна звезда Самуел Ето'о се извини за това, че изрита мъж и го свали на земята пред стадион по време на Световното първенство в Катар, съобщи АП.

Ето'о се спря пред стадион "974" да се снима с фенове след победата на Бразилия над Република Корея с 4:1 на осминафиналите на Мондиал 2022, а във видео, публикувано от вестник "Ла Опинион", се вижда как той преследва и поваля на земята мъж с камера, реагирайки на коментарите му.

"Имах насилствен сблъсък в човек, който вероятно е привърженик на Алжир", написа Ето'о на английски и френски в профила си в Туитър.

Скандално:  Ето'о рита мъж, опитал да го снима (ВИДЕО)

Скандално: Ето'о рита мъж, опитал да го снима (ВИДЕО)

След мача на Бразилия с Южна Корея

"Искам да се извиня за това, че загубих присъствие на духа и че реагирах по начин, който не подобава на моята личност", добави бившият нападател на Барселона и Интер Милано.

Алжирец, който се представи като Саид Мамуни, по-късно публикува видео, в което твърди, че той е бил атакуваният човек и е подал оплакване пред катарската полиция.

"Самуел се сби с мен, удари ме, и човек от неговото обкръжение ме бутна. Също така счупиха камерата ми", казва потърпевшият.

Той призна, че Ето'о е прибягнал до насилие, след като той го е попитал дали той е човекът, който е подкупил съдията от Гамбия Бакари Гасама в баража между Камерун и Алжир.

Ето'о бе в Катар начело на камерунската делегация, а отборът бе елиминиран в груповата фаза миналата седмица.

"Бях мишена на обиди и обвинения в подкуп без никакви основания. Призовавам да продължаваме да устояваме на безкрайните провокации и нападки на някои алжирски привърженици", написа още президентът.

Ето'о е част от програмата с легенди на ФИФА, която използва бивши играчи, за да промотират футбола, но не е ясно в каква роля президентът на Камерунската федерация е бил на мача между Бразилия и Република Корея.

Ето'о е играл на четири Световни първенства за Камерун между 1998 и 2014, а бе избран начело на федерацията преди година.

Той призова ръководителите на алжирския футбол "да сложат край на този нездрав климат, преди да се стигне до по-сериозна трагедия".

Стана ясно защо Ето'о налетя на фен, който искаше да го заснеме

Стана ясно защо Ето'о налетя на фен, който искаше да го заснеме

Скандалното видео шокира всички