Кадрите на емоционалния помощник-треньор на националния отбор на Аржентина по футбол Пабло Аймар след гола на Лионел Меси срещу Мексико в събота вечер бяха показателни за огромното напрежение преди мача от Световното първенство, пише агенция АП.

43-годишният Аймар бе заснет как трудно удържа емоциите си и е на ръба да се разплаче след първия гол в срещата, дело на Меси. С победата с 2:0 Аржентина запази шансове да продължи в следващата фаза на турнира в Катар след като загуби първия си мач от Саудитска Арабия с 1:2.

Тата Мартино остава оптимист въпреки поражението от Аржентина

Тата Мартино остава оптимист въпреки поражението от Аржентина

"Докато имаме шансове, ще се опитаме да ги оползотворим"

Пабло Аймар, който Лионел Меси идолизира като дете, трябваше да бъде успокоен от старши треньора Лионел Скалони на резервната скамейка на Аржентина. Сцена, показателна за значението на това Световно първенство за отбора, треньорския щаб и феновете на тима.

Именно огромната емоция предизвика Скалони да коментира след срещата, че трябва да бъде намерен балансът, тъй като това може да се отрази на отбора. Селекционерът обаче изглежда бе сред най-спокойните аржентинци на стадион "Лусаил", тъй като мнозинството привърженици на тима се прегръщаха разплакани на трибуните, както и аржентинските журналисти.

Остава под въпрос дали националите на Аржентина ще се справят с емоционалното предизвикателство и в двубоя с Полша, който им предстои през следващата седмица в груповата фаза, продължава агенция АП. Равенството може да не е достатъчно за тима, предвид развоя на другата среща в група "С" между Мексико и Саудитска Арабия.