Испания си е взела поуки от загубата с 1:2 от Япония, която заплашваше да ги изхвърли от Световното първенство, и е наясно, че не може да си позволи да направи същите грешки срещу Мароко, каза испанският национал Родри, цитиран от "Ройтерс".

"Сега започва нова фаза от турнира. Винаги правим анализ за това какво можем да подобрим, дори след мачовете, когато сме играли добре", заяви Родри преди мача от осминафиналите срещу Мароко във вторник.

"Онзи ден нямаше много неща за подобряване, защото беше 10-минутен колапс и това е, което трябва да поправим. Бяхме предупредени, че това не може да се случи отново. Треньорът беше ясен, играчите поеха отговорност и ние тренираме, искаме да сме в следващия кръг и знаем, че можем да го направим.

Мароко имат много качествени играчи и се представят много добре като колектив, ще бъде много труден и равностоен мач. Те победиха Белгия. Трябва да имаме добър ден, за да спечелим. Зийеш е страхотен играч, играе много добре. . . много опасен, когато стреля. Но мисля, че Мароко има страхотни играчи, не само Зийеш", заяви Родри.

Титуляр на Испания пропусна тренировката на "Ла Фурия" преди мача с Мароко

Титуляр на Испания пропусна тренировката на "Ла Фурия" преди мача с Мароко

Аспиликуета и Давид Рая получиха почивка