Скандалът от Световното първенство в Русия между Швейцария и Сърбия, режисиран от Джердан Шакири и Гранит Джака, които по време на празненствата директно провокираха сръбските фенове, като имитираха албанския двуглав орел, отново е в центъра на общественото внимание.

Тогава двамата футболисти бяха осъдени от швейцарските медии, че са празнували головете на националния отбор със символите на друга държава и така директно са провокирали съперника и феновете.

Директорът на националния отбор на Швейцария Пиерлуиджи Тами заяви в интервю за швейцарските медии, че ще направи всичко възможно това да не се случи отново в Катар.

"Не искаме да изпращаме никакви политически или религиозни послания. Ние искаме да представляваме нашите ценности. Едно от тях е: уважение. Проявяваме уважение към другите мнения. За мен би било грешка да провокирам някого с жест, независимо от играта. Не трябва да има думи, жестове или поведение като цяло, което да предизвиква други реакции. Когато се радваме, показваме радостта си, това е важно. Но не е нужно да бъдем провокативни", добави директорът на националния отбор на Швейцария.

Прелюбодеяния и скандали развалят обстановката в сръбския национален отбор

Прелюбодеяния и скандали развалят обстановката в сръбския национален отбор

Играчи спят с жените на съотборниците си