Сърбия и Бразилия изиграха изключително интересен мач на Световното първенство по футбол, а селекционерът на "орлите" Драган Стойкович-Пикси коментира в свой стил епилога от този двубой от 1-ия кръг на Мондиала в Катар.

Сърбия загуби от Бразилия в Лусаил, така че има още два шанса - срещу Камерун и Швейцария, за да спечели точки и да опита да се класира за елиминациите.

Треньорът Стойкович обобщи впечатленията си веднага след поражението срещу "кариоките":

"Мисля, че ключът е, че през второто полувреме бяхме катастрофални във физически смисъл, но за мен беше изненадващо. Физически напълно се провалихме, а Бразилия е твърде добра, за да не се възползва от това. Там, където сме най-силни, тази игра с пасове, просто я нямаше през втората част.

Бразилия - Сърбия 2:0

Самба! Бразилия помете Сърбия и даде сериозна заявка за нещо значимо на Мондиал 2022

Вижте подробности

През първото полувреме бяхме стабилни, стегнати, но... Има някои неща, които често ни съпътстват и това е, че някои основни играчи се контузват при лошо време. И това е твърде много за този отбор. Но независимо от това Бразилия доминираше напълно през второто полувреме, така че спечелиха заслужено - каза Драган Стойкович за TV Arena sport.

Запитан дали това е най-трудният мач за тактическа подготовка, той веднага махна с ръка:

"Тук не става въпрос за тактика. Съжалявам, че отпаднахме физически и че нямаме здрави играчи. Ние просто нямаме такива. Това е истината. Предстои ни период от няколко дни за възстановяване и подготовка за решителните мачове. Искрено се надявам, че ще мога да разчитам на Костич.

Не можах да позная отбора. Изглеждахме добре през първото полувреме, но имаме много проблеми. Митрович, Влахович и Костич, това е твърде много за нашия отбор. Имаме време да коригираме някои неща, без паника, без стрес, всичко е в нашите ръце, ще победим и ще продължим напред!" - убеден е Стойкович.