Селекционерът на Южна Корея Пауло Бенто бе изключително недоволен от това, че неговият тим трябва да играе излезе за 1/8-финалния си сблъсък с Бразилия само 72 часа след победата си над Португалия. Наставникът на няколко пъти подчерта, че това е нечестно спрямо неговия отбор.

"Нямахме време да тренираме, а е невъзможно да обясня нещо на играчите, ако не можем да го правим и трябва да играем отново след само 72 часа. Не помня на Световното първенство в Русия 2018 да е било така. Нечовешко е, не е правилно. Ние не сме Бразилия, които могат да си позволят да пуснат цял нов отбор в третия мач от групата, за да си починат част от играчите, които са играли до момента. Направих стратегията за мача въз основа на това, което знам за тях, на видеоклипове и информацията, която имам. Играчите знаят какво трябва да правят, но трябва да играем отново 72 часа след мача с Португалия.

Не ми се струва честно. Вече е трудно да се конкурираме с Бразилия, които са основен фаворит, а в тази ситуация още повече. Но трябва да вземем под внимание и какво всъщност иска ФИФА, а тя иска да облагодетелства по-силните и да прави живота труден на по-малките отбори. Така стоят нещата и това прави разликата," заяви португалският треньор.

Един от многото Ким се закани на Бразилия: На всяка цена ще играя... каквото и да ми коства това

Един от многото Ким се закани на Бразилия: На всяка цена ще играя... каквото и да ми коства това

Ким Мин-Джей пропусна мача на Южна Корея срещу Португалия заради контузия