Играчът на Севиля и националния отбор на Аржентина Папу Гомес заяви, че той и неговите съотборници са празнували победата на Хърватия над Бразилия на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар, защото са били убедени, че ще спечелят Мондиала след това.

Хърватия елиминира Бразилия на 1/4-финала на Световното първенство миналия декември след победа с дузпи. По същия начин Аржентина победи Нидерландия на същата фаза. След това Аржентина победи Хърватия с 3:0 на полуфиналите, за да дойде и финалът с Франция, който беше спечелен след изпълнение на дузпи.

"Хърватия и Бразилия играха мача си преди двубоя ни с Нидерландия. Следяхме го с голям интерес. Мачът влезе в продължения и трябваше да загреем преди мача. Ние обаче останахме да гледаме дузпите", каза Гомес и продължи:

"Преди началото на дузпите всички се съгласихме, че ще станем шампиони, ако Бразилия бъде елиминирана. Знаехме, че ще победим хърватите и след това ще спечелим титлата. Когато Хърватия елиминира Бразилия, празнувахме, сякаш сме спечелили Мондиала.", каза Папу Гомес.

Чили, Уругвай, Парагвай и Аржентина се кандидатираха за домакини на Мондиал 2030

Чили, Уругвай, Парагвай и Аржентина се кандидатираха за домакини на Мондиал 2030

Зад нея застана ръководството на Южноамериканската футболна конфедерация