Сенегал допусна загуба с 0:2 от Нидерландия в сблъсък от група "А", провел се на стадион "Ал Тумама" в Доха. Коди Гакпо откри резултата в 84-та минута, а Дейвид Клаасен подпечата успеха за "лалетата" дълбоко в добавеното време. 

Сенегал започна по-уверено срещата, но първият шанс бе на страната на Нидерландия. Десният краен бранител Дъмфрийс излезе на стрелкова позиция, ала стражът на гостите oбезателно го затвори и не му позволи да отбележи.

Снимка 595984

Източник: GettyImages

Символичните домакини бяха по-активният отбор в първоначалните минути и нападателят Исмаила Сар отправи удар, който за негово съжаление премина над вратата.

В 19-та минута Френки де Йонг бе много близо да открие резултата, когато се озова очи в очи с вратаря, реши да го залъгва, след което се засуети и защитник на Сенегал изби топката. Звездата на тима не успя да се възползва от страхотната възможност.

Снимка 595975

Източник: GettyImages

Исмаила Сар продължи да бъде най-дейният в състава на Сенегал и непрекъснато затрудняваше отбраната на "лалетата и в 25-та минута той бе лишен от попадение, тъй като бранител на Нидерландия застана на пътя му.

До края на първото полувреме Нидерландия притежаваше повече топката и пробваше да преодолеe компактния отбор на Сенегал, който разчиташе предимно на контраатаки.

Снимка 595973

Източник: GettyImages

Играта се поднови в привичното русло и в 52-та минута Ван Дайк получи центриране от ъглов удар, надскочи своя персонален пазач, но изстрелът му не попадна в очертанията на вратата.

Първо опасно положение за Сенегал бе в 65-та минута. Дебютантът за Нидерландия Андриес Ноперт се намеси първокласно, съумявайки да парира коварен удар на Булае Диа.

Снимка 595983

Източник: GettyImages

Лошите новини по отношение на контузиите в Сенегал не спряха. Стожерът в средната линия Шейху Куяте се контузи и срещата за него приключи.

Нидерландия нанесе своя удар в 84-та минута! Коди Гакпо бе най-съобразителен, след като се измъкна от опеката на бранителите, изпреварвайки Менди и с прецизно отиграване с глава откри резултата в полза на "лалетата". Трябва да отбележим и премерения пас на Френки де Йонг.

Снимка 595976

Източник: GettyImages

Непосредствено след амока Сенегал бързо можеше да възстанови паритета, когато фалцов изстрел на Папа Гей накара Андриес Ноперт да се протегне, избивайки в корнер.

"Лалетата" удвоиха аванса си в 98-та минута! Стражът Едуард Менди се разколеба в стремежа да спаси да предотврати гол, но топката достигна до Дейвид Клаасен и той на празна врата нямаше как да сбърка.

Сенегал - Нидерландия 0:2 (Развой по минути)
на живо

Сенегал - Нидерландия 0:2 (Развой по минути)

Вижте подробности