Португалската футболна федерация излезе с опровержение на информацията, че нападателят на националния отбор Кристиано Роналдо е заплашил да напусне лагера на тима на Световното първенство по футбол.

Според информации Кристиано Роналдо искал да си тръгне след разговор със селекционера Фернандо Сантош, след като остана резерва в осминафиналния мач срещу Швейцария.

"Португалската футболна федерация заявява, че капитанът на националния отбор Кристиано Роналдо никога не е заплашвал да напусне националния отбор по време на турнира в Катар.

Кристиано Роналдо всеки ден допълва списъка си с постижения в националния отбор. Това трябва да се уважава, защото свидетелства за безспорна преданост към националния отбор.

Неговата отдаденост беше показана, когато беше необходимо - при победата срещу Швейцария на осминафиналите на Мондиал 2022.

Целият национален отбор - играчи, треньори, представители на федерацията, от първия ден е решен да направи този турнир най-добрия за Португалия", се казва в изявление на официалния сайт на футболната федерация на страната.

На четвъртфиналите на турнира в Катар Португалия ще играе с националния отбор на Мароко.