Селекционерът на швейцарския национален отбор по футбол Мурат Якин поздрави футболистите си за зрелостта, която им е помогнала да спечелят срещата с Камерун (1:0) на Световното първенство по футбол.

Бреел Емболо, който е роден в Камерун, вкара единствения гол в срещата, засичайки ниско центриране от ляво на Джердан Шакири. 25-годишният Емболо не се зарадва на гола си, но попадението може да има витално значение за стратегията на отбора. Швейцарците достигнаха четвъртфинал на последното Европейско първенство, а сега очакванията са със сигурност да излязат от групата.

Бреел Емболо: Първият ми гол на Световното и то срещу Камерун, горд съм

Бреел Емболо: Първият ми гол на Световното и то срещу Камерун, горд съм

Това е мечта, сподлея той

Камерун беше по-активният отбор преди почивката, но три минути след подновяването на играта Емболо откри.

"Разбира се, трябва търпение. Беше зряло представяне от нашия отбор. Винаги има известна несигурност на световно първенство, не всичко може да върви добре от самото начало, но съм доволен от притежанието на топката, от начина, по който го реализирахме, заяви Якин на пресконференцията след двубоя.

"Може би 1:0 или 2:0 не е достатъчно за моя вкус. Може би можехме да вкараме повече голове, но като цяло имахме мъдро представяне от нашия отбор", отговори бившият швейцарски национал на въпрос дали като за първи мач планът предварително е бил начертан за предпазлива игра.

Швейцария победи Камерун в мач от група "G"

Швейцарски играч с камерунски корени донесе победата на "кръстоносците" над "неукротимите лъвове"

Вижте подробности

Попитан как би коментирал реакцията на Емболо при попадението, Якин отговори: "Ние знаем историята му, миналото му в Камерун. Бреел може да бъде приятелски настроен до началния удар, но след това те са наши опоненти и той го знае. И знае, че имаме нужда от неговото участие в нашия отбор. Да, ясно е, какъв е съперникът. Но той винаги иска да вкара гол и изпълни перфектно задачата си. Така че ние сме много щастливи от това, завърши Якин, цитиран от БТА.

Швейцария е в група G на Мондиала заедно с Бразилия и Сърбия, които играят по-късно днес. Следващата среща на швейцарците е на 28-и ноември срещу петкратните световни шампиони от Бразилия.