Капитанът на Хърватия Лука Модрич коментира предстоящия мач срещу Бразилия от четвъртфиналите на световното първенство в Катар.

"Представихме се добре с класирането на четвъртфиналите. Ние обаче искаме повече. Знаем, че ни очаква най-важният мач в турнира срещу един от фаворитите за титлата. От показаното до момента те заслужено са на тази позиция. Трябва да изиграем най-добрия си мач и ще имаме шансове. Ние вярваме в нашите възможности", каза Модрич.

Далич: Бог да благослови Модрич и му дава още много години живот

Далич: Бог да благослови Модрич и му дава още много години живот

"Той е нашият капитан"

Халфът говори за своя съотборник в Реал (Мадрид) Винисуис Жуниор, срещу когото ще се изправи на терена.

"Приятно е да чуя похвалите му. Той е страхотен човек и имаме страхотни отношения. Той се разви много от пристигането си в Реал. Ще дам съвет на моите съотборници как да го спрат, но те са запознати с качествата му. Играл съм срещу Бразилия няколко пъти и все още не сме ги побеждавали. Надявам се, че можем да променим това.

Бразилия има феноменални играчи на всяка позиция, едни от най-добрите в света. Трябва да сме много агресивни, да не ги оставяме да играят. Много е важно да бъдем агресивни, когато топката не е в наше притежание. Нормално е да определят Бразилия като фаворит, но много пъти сме показвали, че не винаги фаворитите печелят. Изобщо не ни притеснява. Ние уважаваме всеки отбор, но вярваме в нашите сили", каза Модрич.