Мароко и Хърватия завършиха 0:0 в двубой без много положения от група "F", игран на стадион  "Ал Байт".  

Началото на мача беше динамично и първата сериозна ситуация дойде в 16-та минута, когато грешка в отбраната на Мароко можеше да се окаже фрапантна. Иван Перишич пресече подаване и стреля моментално, но топката профуча покрай вратата.

Снимка 596208

Източник: GettyImages

Най-опасното положение бе за тима на Хърватия в края на първата част. Андрей Крамарич изпревари своя персонален пазач, засичайки подаване, ала стражът на Мароко парира удара му. Непосредствено след това Лука Модрич опита да открие резултата с неточно изпълнение.

В началото на втората част Мароко имаше отличен шанс да поведе в мача. Нусаир Мазрауи остана непокрит в наказателното и стреля с глава право в стража на Хърватия. "Атласките лъвове" имаха претенции за дузпа, които не бяха удовлетворени.

Снимка 596207

Източник: GettyImages

В 51-та минута Иван Перишич също бе близо да се разпише. Нападателят на Хърватия получи топката в наказателното поле и отправи изстрел, който беше спрян от играч на Мароко току пред гол линията.

Заучено положение разиграха основните фигури на Мароко Хаким Зиеш и Ашраф Хакими в средата на второто полувреме. Крилото поведе топката напред, а десният краен бранител отправи истински снаряд от сериозна дистанция. Буну обаче запази спокойствие и не допусна попадение.

Снимка 596209

Източник: GettyImages

Двайсет минути по- късно Лука Модрич центира великолепно към Марко Пашалич, но халфът беше изпреварен от съперник. До края на мача не се случи нищо по-интересно и двете селекции се оттеглиха при равен резултат.

Мароко - Хърватия 0:0 (Развой по минути)
на живо

Мароко - Хърватия 0:0 (Развой по минути)

Вижте подробности