Халфът на италианския национален отбор Марко Верати не скри огромното си разочарование след провала срещу Северна Македония (0:1) в баражите за Световното първенство.

"Това е кошмар. Имаме състав, с който можехме да се борим за титлата. Трудно е да се разбере. Мисля, че доминирахме в срещата и трябваше да спечелим. Просто трябваше да спечелим.

Беше ни необходим ранен гол и да приключим мача по-рано, защото ги превъзхождахме. Можехме да се справим по-добре. Но футболът е такъв. Важно е да си ефективен и безапелационен. Просто е трудно да обясня случилото се. Истински кошмар.

Имаме футболисти, с които можехме да се конкурираме за титлата на самия турнир, а сега говорим за бедствие. Трудно е да изминеш пътя от герой до нула. Преживяхме специални моменти заедно и винаги ще се гордея със съотборниците си.

Но във футбола трябва да реализираш голове, а ние не успяхме. Дадохме всичко от себе си, но не успяхме. Сега трябва да си зададем много въпроси. Имахме и лош късмет, но човек сам трябва да изработи късмета си", каза Верати.

Жоржиньо: Трудно е да кажа какво се случи...

Жоржиньо: Трудно е да кажа какво се случи...

"Имам голяма вина за това, че не се класирахме"