Полузащитникът Лука Модрич смята, че Хърватия трябва да е готова да напише нова глава в историята на световното първенство в Катар. Тимът на Златко Далич стигна до финал преди четири години, където беше победен от Франция (2:4).

Хърватия стартира своето участие в група F срещу Мароко на стадион "Ал Байт" в Ал Хор в сряда.

"Това, през което преминахме през 2018 г., беше незабравимо преживяване, незаличимо в съзнанието ни. Ще продължим да говорим за това и да имаме спомени до края на живота си, но сега трябва да го оставим настрана. Трябва да се съсредоточим върху това, което ни предстои.

Много играчи, които бяха на Световното първенство в Русия, не са тук, дойдоха нови момчета, качествени млади играчи със свежа енергия. Това е нов турнир и трябва да гледаме на него по този начин. От нас се очаква да играем сърцато, да дадем всичко от себе си и да оставим последния атом сила на терена.

Ако това означава, че постигаме добри резултати, тогава страхотно - ако не, трябва да държим главите си високо, знаейки, че сме дали най-доброто от себе си", каза капитанът на Хърватия, който получи наградата "Златна топка" в Русия за най-добър играч на турнира.

37-годишният Модрич признава, че вероятно ще играе на последното си Световно първенство и влиза в турнира, след като помогна на Реал Мадрид да спечели още една титла в Шампионската лига.

"Бих искал да изиграем страхотен турнир като отбор, като това е единственото нещо, за което мисля. Какво ще направим и какво ще спечелим, ще видим, но ние имаме голяма вяра в нашите способности", добави Модрич.

Едерсон: Когато мисля за Световното първенство, си представям как Бразилия печели трофея

Едерсон: Когато мисля за Световното първенство, си представям как Бразилия печели трофея

Трябва да имаме този манталитет, споделя той