Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике заяви, че тимът му несъмнено ще се бори за триумф на Световното в Катар, въпреки трудния жребий, който отреди "Ла Фурия Роха" да бъде в една група с Германия, Япония и един измежду Коста Рика и Нова Зеландия.

"Искаме да стигнем до финала и да го спечелим. Не смятаме да променяме стила си на игра, независимо дали се касае за контрола или мач от Световно първенство. Играем по начин, който ще създаде проблеми на всеки съперник. Способни сме да победим всички, но и обратното е възможно.

Сега жребият е определян като труден, но в хода на турнира може да се окаже, че така е било по-добре. Никой не знае в какво състояние ще са отборите по време на самото първенство. Никакви изненади не са изключени. Със сигурност Германия беше най-тежкият съперник от втора урна.

Това е мощен отбор, който стана още по-силен с новия си треньор. Но и ние сме сила, седми сме в ранглистата на ФИФА, а целта ни да спечелим титлата не се променя", каза Енрике след жребия в Доха.

Победителят на Мондиал 2022 прибира 38 млн. евро

Победителят на Мондиал 2022 прибира 38 млн. евро

Допълнителен стимул за участниците в турнира