Разходки с велосипед, излъчване на живо в интернет, публикации в Instagram, честни разговори за секс, политика и покойната му дъщеря, докато мачовете продължават, 52-годишният Луис Енрике дава всичко от себе си, за да се свърже с феновете и да говори по най-различни и противоречиви теми, предаде АП.

Луис Енрике, доскоро смятан за един от най-емоционалните треньори във футбола, се откри на Световното първенство. Той беше по-достъпен от всякога в Катар, показвайки по-леката си страна и давайки безпрецедентни прозрения за себе си.

"Добро утро. Ден 20 от тренировъчния лагер е", каза Енрике във видео, заснето от самия него и публикувано в Instagram днес. "Започвам сутринта по най-добрия възможен начин, отивайки във фитнеса. Около 7:20 е сутринта и искам да поздравя всички фенове, особено тези в Барселона, които се събират, за да гледат мачовете на националния отбор".

Той завърши клипчето, като изпя част от песен, която според него представлява надеждите на Испания да остане в Катар до финала. Луис Енрике очевидно е положил усилия да промени имиджа си.

Той изненада всички, когато обяви преди Световното първенство, че ще прави малко предавания на живо в Twitch по време на турнира. Броят на неговите последователи в платформата се увеличи от около 50 000 до повече от 790 000 след обявяването му.

Луис Енрике каза, че позволява на играчите да правят секс преди мачове, защото това е "нещо много нормално", стига да не се впуснат "в оргия вечерта преди мача, което не би било идеално".

Той говори няколко пъти за връзката на по-голямата си дъщеря с испанския нападател Феран Торес, като се пошегува, че веднага ще изхвърли играча от отбора, ако вкара гол и след това празнува по всякакъв начин, намеквайки за бебе.

В Испания останаха доволни, че избягват срещи с Аржентина и Бразилия

В Испания останаха доволни, че избягват срещи с Аржентина и Бразилия

Дали пък загубата не е била стратегическа?