Голмайсторът на националния тим на Полша по футбол Роберт Левандовски ще продължи да бие дузпите на отбора, въпреки пропуска си срещу Мексико. Това обяви селекционерът на тима Чеслав Михневич на официалната си пресконференция преди мача със Саудитска Арабия.

"Роберт е нашият номер 1. Като нападател от него зависи дали ще иска да бие или ще остави топката на някой друг. Той се чувства готов да вкарва за Полша", каза Михневич, цитиран от агенция "Франс прес".

Левандовски все още не е вкарвал за Полша на финали на Световно първенство, той има вече 4 мача (3 в групите на Мондиала в Русия през 2018 и един сега).

За мача със Саудитска Арабия Чеслав Михневич може да разчита на всичките си 26 футболисти и очаква от съперника да приложи същата тактика, с която победи Аржентина на старта.

"Те бяха разположени много високо на терена, тичаха много интензивно. Знаем много добре, че те ще ни пресират", сигурен е селекционерът на Полша.

Селекционерът на Полша: Съжалявам за Роберт, защото знам колко много искаше да вкара гол

Селекционерът на Полша: Съжалявам за Роберт, защото знам колко много искаше да вкара гол

Досега не е успял, но се надявам, че при следващите възможности, които му се откриват, ще ги превърне в голове, споделя Чеслав Михневич