Звездата на националния отбор по футбол на Полша Роберт Левандовски заяви, че се подготвя за предстоящото Световно първенство в Катар, сякаш то ще бъде последното за него. 34-годишният нападател обаче добави, че все още ще бъде физически във форма да играе на следващото издание през 2026 година.

Голмайстор номер 1 на Полша Левандовски е в страхотна форма в клубния си отбор Барселона този сезон, като е отбелязал 18 гола в 19 мача във всички турнири.

Полша е в група "С" на Световното първенство и започва кампанията си срещу Мексико във вторник. Те също се изправят още срещу Аржентина и Саудитска Арабия.

"Това последното ми Световно първенство ли е? Не знам", каза Левандовски пред репортери в Доха.

"Подготвям се така, сякаш това може да е последното ми Световно първенство, но не казвам "да", не казвам и "не". Осъзнавам, че все още ще мога да играя след четири години", добави той.

Левандовски добави, че противниците вероятно ще се съсредоточат върху това да го ограничат в атака по време на мачове - ход, от който Полша ще се опита да се възползва.

"Вярвам, че другите играчи ще се възползват от факта, че понякога мога да бъда отстрани, като ангажирам двама играчи на съперника и така ще се освободи място в средата на терена", обясни той.

Запитан за играта при високите температури в Катар, Левандовски каза: "Бил съм в Доха много пъти преди. Знаех какво да очаквам. За мен е по-лесно и по-приятно, когато дойдох тук. В Сочи (на Мондиал 2018) беше различно, странно, не много удобно. Тук не усещам това".

Отборът на Полша, за който Левандовски каза, че не е фаворит в своята група, спечели с 1:0 срещу Чили във Варшава в приятелски мач в сряда преди да замине за Доха. Старши треньорът Чеслав Михневич избра да даде почивка на някои от основните си футболисти, сред които бяха Войчех Шчесни, Пьотр Желински и Левандовски.

Халф на Лудогорец не попадна в състава на Полша за Мондиала в Катар

Халф на Лудогорец не попадна в състава на Полша за Мондиала в Катар

Якуб Пьотровски не получи повиквателна