Полша срази с 2:0 една от големите сензации на Световното първенство в Катар - Саудитска Арабия, а Роберт Левандовски отбеляза първото си попадение на световни финали в третото си участие на такъв форум

"За мен това бе сбъдната мечта. Ясно е, че когато играя за националния отбор, то в основата на всичко е най-доброто за отбора, но аз все пак съм нападател и в главата ми няма как да не минават мисли да отбележа, за да помогна с гол. Въпреки че асистирах, да вкараш на Световно първенство е сбъдната мечта. Борих се за това от дълго време и успях. Играхме добре в отбрана, не мисля, че това бе дузпа. На моменти трябваше да атакуваме малко по-смело, но контролирахме случващото се на терена и чакахме търпеливо шансовете си.

Може би благодарение и на това ще останем здраво стъпили на земята и за двубоя с Аржентина, където също искаме да покажем какво можем. Има моменти, когато правиш всичко, както трябва, но не се получават нещата. Днес ударих греда, вероятно се чудех защо топката не иска да влезе. Радван се, че в крайна сметка се получи. Имаме четири точки и не ни остава нищо друго, освен да се борим до края," заяви Левандовски.

Паника в Катар: Пламна лагер на привърженици (ВИДЕО)

Паника в Катар: Пламна лагер на привърженици (ВИДЕО)

Пожарната служба е успяла да го потуши