Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд похвали представянето на защитника Хари Магуайър на Световното първенство.

"Това Световно първенство беше изпитание за характера и способностите на Хари Магуайър и той показа на всички, че може и двете. Проблемите му в Манчестър Юнайтед преди турнира ме притесняваха, защото физическата форма не се променя, ако носиш друга фланелка.

Магуайър не е играл много в Манчестър Юнайтед този сезон и когато дойде в отбора изглеждаше нервен и далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме в националния отбор. Той получава твърде много критики, но е безспорно, че той далеч не е в най-добрата си форма през последните няколко месеца.

Това означаваше, че преди Световното първенство позицията му в националния отбор беше под лупа, но всичките ми съмнения дали трябва да играе за Англия в Катар веднага получиха отговор. Първият мач срещу Иран беше повратна точка. Ако беше играл несигурно, турнирът щеше да е съвсем различен за него.

Но той започна добре и си възвърна известна увереност и оттогава само я гради във всеки мач. Той беше най-добрият ни играч срещу САЩ и изглеждаше много уверен срещу Уелс ", сподели Фърдинанд пред "BBC".

Англия все още няма картон на Световното

Англия все още няма картон на Световното

Футболистите на Гарет Саутгейт не получиха официално предупреждение