Германският футболен клуб Кьолн ще предложи "алтернативни събития" в едноименния град и в околните райони за хората, които не планират да гледат мачовете от Световното първенство в Катар заради критиките към страната-домакин.

"Ще използваме този период, за да направим платформа за критичните гласове", категоричен е президентът на "козлите" Вернер Волф.

Решението на ФИФА да даде Мондиал 2022 на Катар е остро критикувано заради незачитането на човешките права в държавата от Близкия изток.

Между 19 ноември и 15 януари в Кьолн ще има изложба на Мохамед Бадарме, която е свързана изцяло с живота на работниците-мигранти в Катар, работили при строежа на стадионите за Световния шампионат. Бадарме е посещавал няколко пъти Непал и Катар между 2017 и 2022 година и е заснел тежките условия на работа по време на подготовката за Мондиал 2022.

В местните училища в Кьолн дори планират представянето в училищата на темата за човешките права в Катар.

"Критиките към професионалния футбол са едно, но интересите на глобалната футболна общност никога не са били оставяни на заден план, особено около този турнир", каза още Волф.

Сръбски ас под въпрос за Световното в Катар

Сръбски ас под въпрос за Световното в Катар

Александър Митрович има 9 гола в 12 мача от Висшата лига за Фулъм този сезон