Точно две седмици остават до началото на Световното първенство по футбол в Катар, първата арабска страна, организирала най-голямото спортно събитие, която въведе строг режим, за да могат да идват само фенове, които имат билети за мачовете.

Но от Катар идват съобщения, че тази забрана ще бъде смекчена на 2 декември, когато приключва груповата фаза и броят на участниците ще бъде намален наполовина, след което феновете без билети ще могат да влязат в страната и да преживеят поне еуфорията от Световното първенство във фензоните.

Суперкомпютър предвиди: Лео Меси ще изведе Аржентина до титлата в Катар, Роналдо ще плаче

Суперкомпютър предвиди: Лео Меси ще изведе Аржентина до титлата в Катар, Роналдо ще плаче

Аржентина ще победи Португалия в големия финал

"Много сме доволни да съобщим, че феновете без билети ще могат да влязат в Катар след края на груповата фаза на 2 декември, за да се насладят на уникалната атмосфера на Световното първенство с отбори и фенове, които все още играят", обяви Джабр Хамуд Джабр Ал Нуайми, говорител на Министерство на вътрешните работи.

Всички фенове, които искат да отидат в Катар, трябва да извадят "Haya-card", която е вид виза и лична фен карта, която след това могат да използват и в градския транспорт. Такива фен карти бяха издадени и за Русия, за да за да се предотврати влизането на хулигани, които имат дебели досиета за безредици в родината си.

Катар очаква над 1,2 милиона чужденци по време на близо едномесечния турнир, който започва на 20 ноември и ще продължи до 18 декември.