Тимът на Португалия може да е победил опонента си от 1/8-финалите на Световното първенство Швейцария с 4:0 през юни, но халфът Вилиам Карвальо смята, че неговият отбор ще бъде фокусиран върху детайлите, когато се срещнат отново във вторник за място на четвъртфиналите.

"Сигурен съм, че ще се изправим срещу швейцарски отбор, който се стреми много да владее топката и сме готови за това. Имаше изненади на този Мондиал, това е факт, трябва да сме концентрирани от първата до последната минута, така че нещата да вървят по нашия начин, а не по обратния", каза Карвальо.

Европейският шампион с Португалия през 2016 г. вярва, че изненадващото поражение от Република Корея (1:2) е помогнало да бъдат направени съответните изводи.

"Мисля, че Португалия трябва да играе както в първите два мача - като едно цяло от началото до края. Знаем, че ще се изправим срещу много корав съперник и детайлите ще имат значение. Говорим за два големи национални отбора, които ще дадат всичко от себе си, за да спечелят, а детайлите ще направят разликата. Имаме топ играчи и от първия ден знаехме, че искаме да стигнем възможно най-далеч, но точно сега трябва да се съсредоточим върху швейцарците", добави играчът на Бетис.

Родри: Трябва да имаме много добър ден, за да спечелим срещу Мароко

Родри: Трябва да имаме много добър ден, за да спечелим срещу Мароко

"Моята роля в испанския национален отбор е пределно ясна"