Селекционерът на иранския национален отбор Карлош Кейрос подаде оставка след отпадането на тима от Мондиал 2022. Новината беше съобщена от португалския специалист в социалната мрежа Инстаграм.

"Приятели, във футбола няма морални победи и няма нищо неморално в това да не постигнеш целите си, след като дадеш всичко от себе си с желание за победа. Беше чест и привилегия отново да стана част от това футболно семейство. Вярвам, че вие заслужавате пълно уважение, осигурявайки доверие на вашата страна и футболни фенове. Пожелавам на всички щастие, мир, успех и здраве", написа Кейрос в профила си.

Специалистът пое националния отбор на Иран през септември. Преди това той заемаше същата длъжност от 2011 до 2019 година. Под негово ръководство отборът стана бронзов медалист от Купата на Азия през 2019 година.

В хода на треньорската си кариера 69-годишният Кейрос е водил още националните отбори на Португалия, Обединените арабски емирства, Република Южна Африка, Колумбия, Египет. Бил е треньор на португалския Спортинг Лисабон, американския Ню Йорк Ред Булс, японския Нагоя Грампус и испанския Реал Мадрид. В два периода Карлош Кейрос беше асистент в щаба на легендарния мениджър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

 Кейрош: Събитията около това Световно първенство ще бъдат урок за всички нас в бъдеще

Кейрош: Събитията около това Световно първенство ще бъдат урок за всички нас в бъдеще

Той говори преди мача със САЩ