След като ветеранът Пепе каза на ФИФА незабавно да даде титлата на Световното първенство на Аржентина, тъй като аржентинският рефер Фернандо Тело ги е "ощетил" срещу Мароко, звездата на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш също се включи в историята за "конспирацията" срещу Португалия в гневно интервю.

След поражението с 1:0 от Мароко, Фернандес смяташе, че е невероятно, че имат аржентински съдийски екип, воден от Тело и че това е оказало голямо влияние върху изхода на мача. 

Пепе скочи на аржентинския съдия: Това беше поръчка, да дават титлата на Аржентина и Меси

Пепе скочи на аржентинския съдия: Това беше поръчка, да дават титлата на Аржентина и Меси

Португалия загуби от Мароко в четвъртфиналите на Световното първенство в Катар

"Ще кажа каквото имам да кажа. Много е странно, че имахме съдия от страна, която все още е в състезанието, и че нямаме португалски съдия на Световното първенство. Нашите рефери свирят в Шампионска лига, така че имат качеството и нивото да бъдат и тук. Тези съдии не работят в лигата, не са обучени за такъв тип мачове. Очевидно бяха пристрастни. Преди първия гол имаше чиста дузпа срещу мен, без съмнение това беше ясно", казва Фернандес.

Той не е първият, който критикува съдиите на Световното първенство - след мача Аржентина - Холандия в петък и Лионел Меси, и Франки де Йонг бяха ядосани на рефера Лахоз от Испания, а англичаните не бяха много доволни от рефера на мача срещу Франция.