Хиляди фенове на Мароко излязоха по улиците на Париж във вторник вечер, развявайки знамена и танцувайки, за да празнуват победата на националния тим на страната над Испания на Световното първенство в Катар, предадоха световните агенции.

Огромни тълпи заляха "Шан-з-Елизе", палейки фойерверки и развявайки знамена. Мароканската имигрантска общност във Франция е втората по големина след алжирската. Марокански фенове празнуваха и в други френски градове, като Марсилия и Ница, а араби от Багдад до Тунис поздравяваха съседите си за успеха.

Повече от 1000 мароканци излязоха и по улиците на германския град Дюселдорф. Движението бе спряно, а полицията съсредоточи усилията си върху опазването на обществения ред. Мароканци направиха голям празник и в Есен.

Северноафриканците заляха също улиците на Мадрид и Барселона в Испания.

В Доха имаше сблъсъци между органите на сигурността и мароканските привърженици, заради това, че хиляди фенове не бяха допуснати в близост до стадиона.

За да осигури реда се намеси и специалната полиция за опазване от безредици, тъй като не стана ясно колко от мароканците навън имаха билети и колко нямаха пропуски за стадиона.

Селекционерът на Мароко стана първият африканец, който класира отбор сред първите осем в света

Селекционерът на Мароко стана първият африканец, който класира отбор сред първите осем в света

Вижте подробности