Футболните федерации на Хърватия и Сърбия бяха глобени от ФИФА заради политически послания по време на световното първенство по футбол в Катар.

Наказанието на хърватите е на стойност 50 000 швейцарски франка (53 000 долара) и е заради вербални обиди към вратаря на Канада Милан Борян. Феновете бяха издигнали и знаме с неприлично послание към 35-годишния страж.

Борян, бивш играч на българския Лудогорец, е от сръбско потекло. Той е роден в град Книн, където има етническо сръбско малцинство. През 1995 година, когато градът е превзет от хърватските сили по време на войната в бивша Югославия, той и семейството му напускат страната и се премества в Канада.

Глобата за Сръбската футболна федерация е в размер на 20 000 швейцарски франка (21 300 долара) заради транспарант с политическо послание относно Косово, който бе окачен в съблекалнята на тима преди мача с Бразилия. На знамето е изобразена Сърбия с включена и територията на Косово и надпис "Без предаване". Заради Косовската футболна асоциация подаде официално оплакване до ФИФА.

ФИФА наложи и глоба от 30 000 лири (32 000 долара) на Саудитска Арабия заради шест получени жълти картона в мачовете с Аржентина и Мексико.

Инфантино е категоричен: Това беше най-добрата групова фаза на Световни първенства

Инфантино е категоричен: Това беше най-добрата групова фаза на Световни първенства

Мачовете бяха с отлично качество, проведоха се на красиви стадиони, коментира той