Капитанът на Англия Хари Кейн е напълно здрав, за да играе срещу Уелс, но мениджърът на тима Гарет Саутгейт отказа да каже пред журналистите на пресконференцията дали ще му даде място в стартовите 11. Кейн получи травма при убедителната победа на старта с 6:2 над Иран, но срещу САЩ игра, което пък провокира обостряне на травмата му в крака. И самият той изпитваше затруднения в мача, като определено беше далече от най-добрата си форма. А Англия и САЩ приключиха 0:0.

Англия все още не е гарантирала математическото си класиране за следващата фаза, но утре на стадион Ахмед бин Али трябва да падне с четири гола разлика, за да се размине с класиране.

Обсъждайки с журналистите своя избор на стартов състав, Саутгейт очерта необходимостта от "балансиране на свежестта със стабилността". Преди мача с американците той заяви, че би било "смело решение", ако Кейн не стартира.

Днес той беше попитан дали това му виждане се отнася и за срещата с уелсците утре, на което отвърна: "Ще изберем отбор, който вярваме, че може да спечели мача. Това винаги е нашият приоритет. Кейн е добре по отношение на травмата от удар, която получи срещу Иран. Кракът му е добре, излезе да тренира с отбора и до края не е споделил някакво оплакване. Единственият, който със сигурност отпада, е Бен Уайт поради заболяване".

Но дори и да не казва нищо по отношение на стартовия състав, доста журналисти припомниха, че на Световното първенство в Русия е направил осем промени между втория и третия състав.

"Винаги е предизвикателство да се направи точния избор. Да не забравяме, че сме с група от 26 футболисти. Ние сме на голям турнир и сме тук, за да стигнем възможно най-далеч, а не да даваме определен брой мачове на този, който няма, каза с лека усмивка треньорът.

Саутгейт добави, че Уелс има явно допълнителна мотивмация, когато играе срещу Англия, но "става дума за страхотно спортно съперничество и нищо повече".

Когато беше попитан как би коментирал думите на нападателя на Уелс Кийфър Мур, че няма търпение да нокаутира Англия, треньорът отговори:

"Той има право да каже каквото си поиска, когато се отнася за мача. Бих се учудил, ако той не се чувстваше така. Безсмислено е да се фокусираме върху казаното преди мача. Трябва да излезем на терена и да играем добре, завърши Саутгейт.

Саутгейт: Фил Фоудън ще има ключова роля за Англия на този турнир

Саутгейт: Фил Фоудън ще има ключова роля за Англия на този турнир

Фил е страхотен футболист и ние сме благодарни, че е в състава ни