Световната футболна централа ФИФА започна разследване на възникналия казус по време на световната квалификация Бразилия - Аржентина. Срещата в Сао Пауло бе прекратена в 6-а минута, след като служители на бразилските здравни власти влязоха на терена и извадиха принудително играчите на гостите Емилиано Мартинес, Кристиан Ромеро, Джовани Ло Селсо и Емилиано Буендия.

Латино сапунка: Здравните власти прекратиха Бразилия - Аржентина
Обновена

Латино сапунка: Здравните власти прекратиха Бразилия - Аржентина

Дори Неймар и Меси не успяха да потушат горещите страсти

Те са обвинени в нарушаване на карантината и изписването на лъжи в здравните картони. След като четиримата национали на Аржентина бяха изведени, техните съотборници се прибраха в съблекалнята и отказаха да продължат мача. Четиримата идват от Великобритания, а пристигащите в Бразилия от тази страна трябва да бъдат поставени под карантина, съгласно противоепидемичните мерки. Малко преди мача от бразилските здравни власти са предупредили аржентинския отбор, че четиримата играчи, идващи от Великобритания трябва бъдат 14 дни в карантина, тъй като тази страна е в червения списък за Бразилия.

"ФИФА изразява съжаление за сцените, които доведоха до прекратяването на мача между Бразилия и Аржентина и това попречи на милиони фенове да се насладят на мача между две от най-големите футболни нации в света. ФИФА вече получи доклада от мача. Информацията ще бъде анализирана от Дисциплинарната комисия, след което ще бъде взето решение", се казва в съобщението на ФИФА.

Георги Кабаков ще ръководи квалификация за Мондиал 2022 в Австрия

Георги Кабаков ще ръководи квалификация за Мондиал 2022 в Австрия

В екипа на му влизат още неговите традиционни помощници