Националният отбор на Еквадор, за който играе голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо, ще участва на Световното първенство в Катар тази година. Това стана ясно, след като ФИФА отхвърли жалбата на Чили за нередовна картотека на еквадорски национал.

"След анализ на становищата на всички заинтересовани страни и разглеждане на всички документи, Дисциплинарната комисия на ФИФА реши да прекрати производството, образувано срещу Футболната федерация на Еквадор", се казва в съобщението на Световната футболна централа.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативната комисия на ФИФА.

Лоша новина за Еквадор и звездата на ЦСКА Кайседо?

Лоша новина за Еквадор и звездата на ЦСКА Кайседо?

Ето защо

Преди месец ФИФА откри дисциплинарно дело срещу Еквадор по сигнал, че отборът е използвал играч с нередовна картотека в квалификациите за Световно първенство. Жалбата бе подадена от Чили и в нея се твърдеше, че защитникът Байрон Кастийо е роден в колумбийския град Тумако и не е имал право да играе за Еквадор.

Еквадор завърши четвърти в квалификациите на зона Южна Америка и се класира на световното първенство, където попадна в група с Катар, Нидерландия и Сенегал. Чили завърши седми в квалификациите, но се надяваше да се класира служебно, ако ФИФА уважи жалбата.