Селекционерът на Португалия - Фернандо Сантош пое отговорност за поражението на "мореплавателите" от Южна Корея с 2:1, след като азиатският тим постигна пълен обрат.

Според него футболистите му са загубили своя интензитет през втората част, което е наклонило везните в полза на противника.

"Загубихме интензитет през втората част и започнахме да губим много много от дуелите за първа топка. Те започнаха да ги печелят, което им даде предимство. През първата част не им давахме възможност да контраатакуват, но през втората движехме доста по-бавно топката и залагахме много на индивидуалните действия. Казах на момчетата на почивката, че да играем с къси топки не е достатъчно и трябва да се възползваме от празните пространства в задни позиции при тях, но не успяхме да го направим.

Поемам отговорността за това, че нещата не се получиха. Нещо подобно се случи и в двубоя със Сърбия и играчите знаеха перфектно, че това не трябва да се случва, бяха предупредени. Моралът в отбора е на високо ниво и това ще ни разтърси малко, което е нормално, но от друга страна си има причини. Групата ни е много фокусирана и трябва да продължаваме в този дух, с който се представяхме до момента. Не можем да си позволим да забавим ход, тъй като това е Световно първенство и всеки противник е опасен".

Португалия - Южна Корея 1:2 в мач от група Н на Мондиал 2022

Нова азиатска сензация на Мондиал 2022! Аристократична Португалия отвори вратите на Южна Корея към осминафиналите

Поредна изключителна драма по терените в Катар!