Няколко дни след решението да не включи Кристиано Роналдо в титулярния състав за изминалия мач срещу Швейцария селекционерът на Португалия Фернандо Сантош разкри как точно е информирал нападателя и какъв е бил неговият отговор на всичко това.

"След като обядвахме в деня на мача, го поканих в офиса си. По очевидни причини той не беше щастлив, защото винаги е бил титуляр. Той ме попита дали наистина мисля, че това е добра идея. Проведохме нормален разговор, в който аз изложих моите виждания по въпроса и той ги прие.

Не ми е казвал, че планира да си тръгва. Нямаше как той да даде по-хубав пример, защото видяхте, че той загряваше нормално, а после скачаше и празнуваше голове с останалите си съотборници. Даже в края той беше човекът, който призова останалите да отидат и да поздравят феновете ни. Оставете Кристиано на мира, той не заслужава това заради всичко, което е сторил за португалския футбол. Вече не е модерно постоянно Роналдо да бъде сочен с пръст.

Беше хубаво, че такъв разговор имаше. Щеше да е лошо, ако нямаше. Сега на Мондиала разкривам титулярите си чак час и половина преди началото на мача, като ги пиша на дъската. По принцип не водя такива разговори с всички, но Роналдо е капитан и заслужаваше това заради всичко, което е постигнал", каза още селекционерът.

Любопитен фаворит за следващ клуб на Роналдо

Любопитен фаворит за следващ клуб на Роналдо

Смятат букмейкърите