Бившият легендарен аржентински нападател Ернан Креспо смята, че светът на футбола е длъжник на Лионел Меси и че би било идеално той да си тръгне с титлата от Световното първенство в Катар.

"Мисля, че той заслужава всичко във футбола, защото той е тип играч, който показва уважение към всички, към противниците, към правилата, към феновете, към клуба и към страната, която представлява. Не знам какво ще се случи на Световното първенство, но мисля, че футболът му е длъжник, той заслужава световната титла. Нашите чувства като аржентинци тази година са прости: искаме Лео Меси да спечели титлата, а след това искаме Аржентина да спечели. Той е на първо място, по-важно е да си тръгне с трофей. Той беше част от нас през последните 15 години и наистина го заслужава", каза бившият нападател на Милан.

Ще бъде ли наказан? ФИФА взе решение за Меси след изцепките му в мача с Нидерландия

Ще бъде ли наказан? ФИФА взе решение за Меси след изцепките му в мача с Нидерландия

От ФИФА взеха решение да не налага санкции след инцидентите

47-годишният Креспо игра с Меси в два турнира, Световното първенство в Германия през 2006 г. и Копа Америка през 2007 г.

"Играх с него на Световното първенство през 2006 г., тогава той току-що беше спечелил Световното първенство до 20 години с Аржентина и веднага беше изпратен в старшия отбор. Беше много млад и много срамежлив. Но още тогава се видя, че има уважение към футбола. Всички около него станаха по-добри играчи, толкова е просто", казва Креспо.