Франция може би е действащ шампион и фаворит на предстоящия финал на Световното първенство по футбол в Катар, но аржентинците разполагат с "най-добрия футболист за всички времена" и ще искат да го изпратят с титла. Това заяви вратарят Емилиано Мартинес, цитиран от агенция ДПА.

"Също като в Бразилия, където хората смятаха домакините за фаворити за титлата, сега това е Франция. Хората може и да им дават предимство, но ние разполагаме с най-добрия футболист за всички времена", заяви вратарят на Астън Вила.

Меси играе за пети път на Световно първенство, но до момента не е ставал шампион. Той се доближи най-много преди осем години в Бразилия, но бе спрян на финала от Германия.

"Той е много щастлив и това дава отражение на играта му на терена", заяви Мартинес относно капитана на отбора.

"Меси игра превъзходно и на Копа Америка. Той показа най-доброто от себе си не само тогава, но и сега на Световното първенство. Дори мисля, че в момента е една идея по-добър. Той е щастлив, дава ни енергия и е пълно удоволствие да бъдеш около него. Помощта му е неизмерима".

Катар се препълни с аржентинци по време на Световното първенство и Мартинес се надява отборът да продължава да се отблагодарява на феновете за подкрепата.

"В първия мач паднахме от Саудитска Арабия, но никой не загуби вяра. Отнесохме тежък шамар, но подобрявахме играта ни мач след мач. Знаехме, че срещу Мексико и Полша ни чакат два финала и ги изиграхме точно като такива. От самото начало правим всичко по силите ни, за да браним националната фланелка", продължи Мартинес.

За Мартинес трудностите не са новост. Вратарят е бил многократно преотстъпван на отбори като Родъръм и Рединг, а по време на финала през 2014 той тъкмо бе завършил престой в Шефилд Уензди.

"Трудно ми е да не мисля колко трънлив път изминах към утрешния финал. Напуснах родината ми много млад, а сега цялата страна ме подкрепя страстно. Това е нещо наистина специално", завърши стражът на аржентинците.

Лионел Скалони: Ще играем по начин, по който можем да причиним най-много проблеми на противника

Лионел Скалони: Ще играем по начин, по който можем да причиним най-много проблеми на противника

Финалът е утре от 17:00 часа