Ядосан след поредната контузия, Дидие Дешан веднага намери позитиви и потърси важния човек в отбора си след убедителното 4:1 над Австралия в първия мач на световните шампиони на Мондиал 2022.

Световното първенство, "това е неговото състезание", каза Дидие Дешан за Килиан Мбапе, голмайстор и също така направил асистенция във вторник вечерта. Парижанинът "издава много сила и спокойствие", доволен бе треньорът на пресконференцията след края на срещата в Ал Уакра.

"Мисля, че започнахме много добре в първите минути, доминирахме. Но получихме този гол, който можеше да бъде избегнат. Отборът реагира добре с изравнителния и втория гол, но бяхме малко уплашени в края на първото полувреме. През втората част имахме много повече контрол, много положения, ситуации.

Вкарахме четири гола, това е нещо добро. Дори и да можехме да вкараме повече. Това е много добро начало. Първият мач винаги е важен, поздравления за цялата група, че успяхме да реагираме след всички затруднения, които ни съпътстват откакто сме пристигнали в Катар, започна Дешан на вероятно най-посетената пресконференция от началото на шампионата.

Той похвали и Мбапе, и Жиру, който ще запомни мача с изравнения голов рекорд на Анри.

"Килиан вече е един от най-добрите играчи в света. Той е пълен с увереност, излъчва много сила и спокойствие. Говорих с него известно време, знаех, че ще бъде готов, защото той сам си е конкуренция. Ако добави голове с глава към играта си, толкова по-добре и за него, и за отбора.

"Мисля, че при Жиру нямаше тежест за този голов рекорд. Може би вие, журналистите го притискате повече. Но той винаги е бил важен за офанзивната постройка и игра на отбора. Много е добре, че когато излезе от терена, беше аплодиран от френските привърженици. Казвал съм много пъти, че едно такова голямо момче е полезно, стига да знаеш как да го използваш, обясни още Дешан.

Французите чупят рекорди

Французите чупят рекорди

Още след първия си мач