Дания и Тунис не се победиха в мач от група "D" на Световното първенство. Срещата в Ал Райан завърши 0:0.

В групата са още съставите на Франция и Австралия. Двата отбора се бориха доста, като заради засади не бяха признати два гола - един за Тунис и един за Дания.

Снимка 596115

Източник: GettyImages

Срещата започна равностойно. В 23-ата минута Исам Жебали получи дълго подаване и след като си поведе отлично, стреля и вкара топката в мрежата, но при подаването към нападателя на Тунис е имало засада и голът не беше зачетен. Тунизийците взеха сериозно инициативата, но до попадение така не се стигаше.

Дания - Тунис, 0:0, (Развой на срещата по минути)
на живо

Дания - Тунис, 0:0, (Развой на срещата по минути)

Интересен мач

Малко преди края на полувремето, Жебали получи отлично подаване и стреля много опасно, опитайки да прехвърли Шмайхел, но той направи много добро спасяване и отърва датчаните от попадение. При ситуацията обаче имаше и съмнения за засада.

Снимка 596108

Източник: GettyImages

В началото на втората част Лайдуни създаде нова опасност за "орлите" като се откъсна сам срещу вратаря, но малко пред наказателното поле топката му бе избита от Андреас Кристенсен. Датчаните оказаха натиск в последната четвърт на мача.

Снимка 596105

Източник: GettyImages

В 70-ата минута при изпълнение на корнер, Андреас Кристенсен се извиси и стреля с глава, но топката удари гредата.

В добавеното време се стигна до драматичен момент. Главният съдия разгледа ситуация, при която тунизиец игра с ръка в наказателното поле, но в крайна сметка бе отсъден фаул в така.