Националният отбор на Бразилия ще пристигне с 5,5 тона багаж на Мондиал 2022 в Катар.

В списъка има 300 артикула, включително дрехи, лекарства, консумативи, електронно оборудване, оборудване за физиотерапия и обучение и др.

Всичко това ще бъде транспортирано до Торино, където бразилците ще тренират пет дни, а след това до Доха, където ще се проведе Мондиал 2022.

Бразилия - време ли е за Шестата?

Бразилия - време ли е за Шестата?

Тите е задължен да изведе Селесао до мечтания триумф

Храната няма да заема много място в багажа на бразилската делегация. Това е така, защото както хотелът в Торино, така и хотелът в Катар ще осигурят ориз, боб, салата и други продукти. Всяка кухня в тези места вече е получила меню, съставено от бразилския екип, но има изключение. Бразилците ще донесат със себе си 30 кг брашно от маниока.

За всеки състезател са предназначени три комплекта екипи: за тренировка, ежедневна екипировка и за игри. Има около 700 жълти тениски и 230 сини. Обикновено играчът носи две фланелки на игра, по една за всяко полувреме, но запазва още една в случай на нужда. 

Въпреки внушителните 5,5 тона, багажът на бразилците за световното първенство в Русия беше още повече - 7 тона. Тогава имаше още топли неща. А в Катар температурата варира от 15 градуса през нощта до 30 градуса през деня.