Белгия допусна поражение с 0:2 от Мароко в сблъсък от група "F". Герои за африканската селекция бяха Абделхамид Сабири в 73-та и Закария Абухлал в 92-та минута. Играчите на Роберто Мартинес отново разочароваха с яловото си представяне. 

Първият шанс в двубоя бе за "червените дяволи в 4-та минута. Мичи Бачуаи получи извеждащ пас и излезе на стрелкова позиция, но стражът на Мароко реагира с добро спасяване.

Снимка 596889

Източник: GettyImages

Сериозен пропуск направи Ашраф Хакими в средата на първата част. Десният краен бранител се устреми към наказателното поле, след което стреля силно встрани от вратата. 

В края на първото полувреме пък не зачетоха гол на атласките лъвове". Реферът прегледа ситуацията и прецени, че попадението трябва да бъде отменено, тъй като при центриране на Зиеш от фаул, съотборникът му Рубен Саис е бил в положение на засада и въпреки че не докосна топката, е попречил на Куртоа и така е оказал влияние.

Снимка 596883

Източник: GettyImages

Символичните домакини стартираха по-уверено през втората част, когато Еден Азар остана необезпокояван и с мощен удар пробва да се разпише, ала Боно се отличи с качествена намеса.

Снимка 596877

Източник: GettyImages

Последва и възможност за състава Мароко. Крилото. Софиан Боуфал преодоля своя персонален пазач и отправи изстрел, който профуча покрай вратата на Куртоа.

В 65-та минута Боно изпъкна с феноменално спасяване, когато Дрис Мертенс с топовен изстрел не съумя да порази врата на съперника.

Снимка 596882

Източник: GettyImages

Мароко стъписа "червените дяволи в 73-та минута! Халфът Абделхамид Сабири отбеляза прекрасен гол от свободен удар и определено траекторията на топката затрудни Куртоа и той не успя да предотврати попадение във вратата си.

Срещата беше решена окончателно дълбоко в добавеното време, като Хаким Зиеш бе с основна заслуга за втория гол на тима. Фланговият футболист се пребори в съприкосновение с бранител на Белгия и асистира на Абухлал, за да подпечата победата на "атласките лъвове".

Белгия - Мароко 0:2 (Развой по минути)
на живо

Белгия - Мароко 0:2 (Развой по минути)

Вижте подробности