Бъдещето на Гарет Саутгейт начело на Англия ще стане ясно през януари, съобщи "Скай Спортс".

В началото на следващия месец националният селекционер ще обсъди нещата с Футболната Асоциация, след като след отпадането от Франция на световното първенство обяви, че има нужда обмисли внимателно дали да остане или не начело на отбора.

В Англия нагласите са, че Саутгейт трябва да остане поне до следващото европейско, след като под негово ръководство отборът стигна полуфинал на световното през 2018-а и финал на Евро 2020.

Затова и от ФА ще му дадат колкото време иска, за да премисли нещата, но и ще бъдат максимално настоятелни в опитите си да го убедят да остане.

Нов призив Саутгейт да остане начело на Англия

Нов призив Саутгейт да остане начело на Англия

Той идва от бившия президент на ФА

Настоящият контракт на специалиста е именно до края на турнира в Германия през 2024-а. Ако той евентуално реши да напусне, тогава ще трябва бързо да му се намери заместник, след като през март 2023-а започват квалификациите.

За самите национали също е важно да имат яснота относно националния селекционер, така че след проведени разговори в началото на януари, вероятно ще стане ясно окончателно дали Саутгейт остава или ще си тръгне.