Селекционерът на Хърватия Златко Далич разкри очакванията си за предстоящия финал на Мондиал 2018 срещу Франция.

"Сега ни чака най-сериозното изпитание на цялото Световно първенство. Французите показаха различен стил. Видяхме, че могат и да се защитават, а също така и да контраатакуват опасно. На нас ще ни бъде трудно да им се противопоставим.

Но дори и да успеят да затворят Лука Модрич в средата на терена, ние не сме притеснени, защото имаме и други варианти. Лука се изкачи до максимални върхове в клубната си кариера и една спечелена световна титла ще се превърне в кулминация на неговата кариера.

Не се притеснявам, че ще изглеждаме уморени на финала. Ще имаме достатъчно време за възстановяване, а многото изиграни минути не са повод да се търси оправдение. Пред нас е не просто един мач, а особен ден в живота на всеки футболист и отборът ще подходи както трябва. Да, ще бъде тежко, но смятам, че момчетата ще покажат сила, енергия, мотивация и ще се представят достойно.

Момчетата снощи празнуваха подобаващо успеха, а днес е почивен ден. Към момента не съм готов да говоря за състоянието на тима.

Нашият отбор вече влезе в историята, след като сътвори тази сензация с класирането на финала. Ние сме малка страна и ако погледнете при какви условия работим, това е просто феноменално. Това е един от най-важните успехи в историята на Хърватия и аз съм горд, че съм съпричастен към подобно постижение", завърши Далич.

Благодарение на Хърватия: Източна Европа отново е на световната футболна карта

Благодарение на Хърватия: Източна Европа отново е на световната футболна карта

Постижението на Чехословакия беше повторено