Селекционерът на Гърция Фернандо Сантуш не загуби оптимизъм след 0:0 с Япония, което намали шансовете на елините да продължат напред на световното. В последния си мач на 24 юни гърците играят с Кот д'Ивоар и само успех може да ги класира напред.

"Надявам се на повторение на историята от Евро 2004 (б.ред. тогава Гърция става шампион), когато отново трябваше да спечелим последния си мач от групите задължително, за да продължим напред.

Според него обаче ключовият момент в мача е бил изгонването на Кацуранис в 38-ата минута. Ако отборът му не е трябвало да играе с десет души, е щял да победи.

Той заяви, че на почивката е казал на футболистите си, че трябва да се борят с още повече енергия и в защита тимът е бил перфектен.
В атака отборът е опитвал да използва бързината на Салпингидис, като задачата му е била много тежка.

Трудно достигахме до наказателното поле на Япония, особено в първото полувреме. Очаквахме, че японците ще променят стила си, като започнат да центрират в наказателното ни поле, вместо да играят с къси подавания. Сега трябва да спечелим срещу Кот д'Ивоар. Ще бъде тежко. Те имат 3 точки, а ние една", каза Сантуш.

Фернандо Сантуш каза още, че футболистите му заслужават само поздравления за представянето си и за вложените усилия особено след почивката.