Звездата на националния отбор на Аржентина Лионел Меси рязко промени мнението си за стартиращото днес Световно първенство.

До преди броени дни, голмайсторът на Барселона твърдеше, че "гаучосите" не са фаворит за спечелването на Мондиала, но изглежда с наближаването на първия мач, това се е променило.

Пирло: Меси не може да се сравнява с Марадона, ако не спечели Световно първенство

Пирло: Меси не може да се сравнява с Марадона, ако не спечели Световно първенство

"Ако не го сториш, не можеш да си на върха с останалите най-добри"

"Целта ни е да станем шампиони. Знаем, че няма да е лесно, но Аржентина има състав, който може да постигне тази цел, ако си повярваме. Ако играем както можем, за всеки ще е трудно да ни победи. Имаме сериозен опит на Световни първенства и знаем, че всеки съперник ще иска да ни спре и ще играе срещу нас все едно е на финал. Това усложнява нещата, но ние сме свикнали. Важно е да започнем силно.

Исландия се представи силно на последния турнир, така че няма да ни е лесно. Но е важно да спечелиш първия мач, ако не искаш още повече да си усложниш следващите срещи.

Хърватия е добър отбор с футболисти, които играят в най-силните европейски първенства и това ги прави много опасни. Не знаем много за Нигерия, но африканските отбори по принцип са много компактни, здрави и силни, така че и този мач няма да е никак лек", коментира Меси.