Селекционерът на Англия Гарет Сатгейт мотивира решението си да остави извън състава на Мондиал 2018 вратаря Джо Харт и халфа Джак Уилшър.

"Решението бе трудно. Джо игра в повечето от нашите квалификационни мачове и имаше много значима роля в състава през последните години. Той е ценен член на отбора, но в крайна сметка аз взех предвид представянето на играчите в техните клубове в последните 18 месеца. Трите момчета, които селектирах са най-добрите вратари през годината. 

Избрах футболисти, които са във форма. Ако те играят добре за клуба си, защо да не ги извикам.

Разбира се, че Джак Уилшир също присъстваше в мислите ни. Той получи повиквателна през март, но тогава не игра за национални отбор. Ние бяхме много доволни от това как се представи тима през ноември и март. Добавих само Фабиан Делф. Той имаше невероятен сезон в Манчестър Сити. 

За Лалана сезонът бе много разочароващ. Кой знае какво може да се случи. Може той да изиграе основна роля във финала на Шампионската лига, а някой да се контузи. Той нямаше как да стигне обичайното си ниво на представяне за толкова малко изиграни минути", коментира Саутгейт.

Гарет Саутгейт: Това е отбор, заради който можем да се вълнуваме

Гарет Саутгейт: Това е отбор, заради който можем да се вълнуваме

"Процесът на селекция тече от месеци"