ФИФА публикува новата световна ранглиста на футболните отбори, въз основата на която стана ясно и окончателното разпределение на урните за предстоящия жребий за квалификациите за Мондиал 2020.

Процедурата ще се състои на 7 декември от 19:00 часа в Цюрих (Швейцария). Както се и очакваше, България е в Урна 4 заедно с отборите на Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Израел, Беларус, Грузия и Люксембург.

Белгия отново е №1 в света. Останалите отбори при най-добрите са: Франция, Англия, Португалия, Испания, Италия, Хърватия, Дания, Германия и Нидерландия.

Тимовете ще бъдат разпределени в 10 групи, като срещите ше играят 5 прозореца между март и ноември 2021 година. Десетте победителя ше се класират директно за Мондиал 2022 в Катар. Вторите отбори, към които ще се присъединят два тима от груповите победители от Лигата на нациите, ще играят плейофи.

Тези 12 отбора ще бъдат разпределите в три плейофни потока, във всеки от които ще има полуфинали от един мач и финал. Плейофните двубои ще се изиграят през март 2022 година. Така УЕФА ще има общо 13 представителя на Световното.

Разпределението на отборите по урни:

Урна 1: Белгия, Франция, Англия, Португалия, Испания,  Италия, Хърватия, Дания, Германия и Нидерландия

Урна 2: Швейцария, Уелс, Полша, Швеция, Австрия, Украйна, Сърбия, Турция, Словакия и Румъния

Урна 3: Русия, Унгария, Ирландия, Чехия, Норвегия, Северна Ирландия, Исландия, Шотландия, Гърция и Финландия

Урна 4: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, България, Израел, Беларус, Грузия и Люксембург

Урна 5: Армения, Кипър, Фарьорски острови, Азербайджан, Естония, Косово, Казахстан, Литва, Латвия, Андора

Урна 6: Малта, Молдова, Лихтенщайн, Гибралтар, Сан Марино

Мино Райола: Инфантино може да отиде да живее в Северна Корея

Мино Райола: Инфантино може да отиде да живее в Северна Корея

Известният футболен агент коментира идеята за таван на заплатите