Световната федерация по футбол (ФИФА) е наказала Датския футболен съюз с 20 хиляди швейцарски франка за безредици в сектора с феновете и издигане на транспаранти и банери с обидно съдържание. Инцидентите се случиха по време на мача с Австралия, завършил наравно 1:1.

Срещата се игра 21 юни в Самара, а привържениците на Дания са хвърляли доста предмети по сектора на австралийците, както и са издигнали транспарант със сексистки характер. Отделно датчаните са нарушили протокола преди мача, като са освиркали и химна на Австралия.

Дисциплиналната комисия на ФИФА откри още едно дело за начина на празнуване на гол в мача със Сърбия (2:1). То е срещу капитана на националния отбор на Швейцария Стефан Лихтщайнер, като преди това такива преписки бяха заведени срещу Гранит Джака и Джердан Шакири, които се радваха на головете си, имитирайки двуглавия орел на Албания.

Дания и Австралия не излъчиха победител - 1:1

Дания и Австралия не се победиха, отново отсъдиха дузпа с помощта на ВАР

Двубоят в Самара завърши 1:1

Ще бъде разгледано и изказването на треньора на Сърбия Младен Кръстаич, който заяви, че гарминският съдия Феликс Брих е ограбил отбора му пред очите на целия свят като не е дал редовна дузпа в същия мач. Също така Кръстаич каза, че с Феликс Брих трябва да се занимава Международния трибунал в Хага.