Швейцария спечели изключително важна победа в Будапеща над Унгария с 3:2 и оглави еднолично класирането в група B от квалификациите за Русия 2018. „Кръстоносците" се наложиха над пряк конкурент за първото място, след като повеждаха на три пъти.

Маджарите чрез Адам Шалай успяваха да изравнят за 1:1 и 2:2 и дори бяха на косъм да го сторят за трети път, но в добавеното време късметът им изневери. Те останаха само с една точка спечелена в първата им среща като гост на Фарьорските острови.

Харис Сеферович откри за гостите в 51-ата минута. Адам Шалай довкара отбилата се от гредата топка две минути по-късно. Рикардо Родригес отново изведе швейцарците напред в 67-ата минута. Шалай използва мощта си и през двама защитници изравни след удар с глава 20 минути преди края на срещата. Домакините бяха много щастливи от изравняването, но Валентин Щокер ги попари, вкарвайки топката попаднала в него пред вратата. Третият гол стана след нашумялото напоследък испълнение на дълг тъч.

Унгария не можа да удържи Швейцария

Източник: GettyImages

Унгария не можа да удържи Швейцария

В Рига падна голямата бомба. Големият аутсайдер Фарьорски острови постигна победа като гост с 0:2. Сони Натестад откри в 19-ата минута. „Викингите" от средата на Атлантическия океан се бранеха храбро, опитваха контри и в 70-ата минута Йоан Симун Едмундсон вкара второ попадение. Фарьорите вероятно са вдъхновени от своите съседи от Исландия и вече не са брашнения чувал в квалификациите. В момента те са на второ място във временното класиране.

В третата среща европейският шампион Потугалия вкара 6 безответни гола на Андора. Крисчиано Роналдо отбеляза 2 гола до 4-ата минута и приключи с минималната интрига в двубоя. Португалците не са от отборите, които бият с големи резултати, но публиката в Авейро постоянно ги окуражаваше за още. Роналдо вкара още два гола след почивката.

Преди това Жоао Кансело отбеляза първия си фол за Селесао, а Андре Силва оформи крайното 6:0 в 86-ата минута. Андорците доиграха мача с девет човека. Жорди Рубио и Марк Ребес бяха изгонени до 71-ата минута. Домакините се опитаха да им вкарат няколко гола, но направиха невероятна серия от пропуски. Гостите играеха по системата 5-3-0, като предната тройка беше наредена на линията на наказателното поле.

Роналдо бележи с глава

Източник: GettyImages

Роналдо бележи с глава

В понеделник Португалия ще пътува до Фарьорските острови, разочаровалите Латвия и Унгария ще играят в Рига, а Андора ще се опита да пусне по-малко голове при домакинството на Швейцария.

Класиране в група B: 1. Швейцария 6т., 2. Фарьое 4т, 3. Португалия 3т, 4. Латвия 3т., 5. Унгария 1т., 6. Андора 0т.