Преди броени минути бе изтеглен жребият за баражите на Мондиал 2014 в Зона Европа. Безспорно, „черешката на тортата" в тези срещи ще бъде сблъсъкът между Португалия и Швеция, като един измежду Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович, ще пропусне световните финали в Бразилия.

Интригуващ ще бъде и балканският сблъсък между Гърция и Румъния, който със сигурност ще донесе доста емоции по нашите географски ширини.

Коравият тим на Исландия ще се изправи в решителни мачове срещу Хърватия. Колбейн Сигторсон и компания имат леко предимство, тъй като хърватите направиха странна рокада на своя селекционер, назначавайки изненадващо Нико Ковач.

Любителите на френския футбол също нямат много поводи за радост, тъй като „петлите" ще трябва да елиминират Украйна, ако искат да се подвизават по терените на Бразилия 2014.

Четири отбора бяха поставени и четири не поставени,  според ранглистата на ФИФА за 2013-та година. Поставени бяха Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна, а  не поставени: Франция, Швеция, Румъния и Исландия.

ЖРЕБИЙ ЗА БАРАЖИТЕ:

Португалия-Швеция

Украйна-Франция

Гърция-Румъния

Исландия-Хърватия

Първите мачове са на 15 ноември, а само 4 дни по-късно - на 19 ноември са и реваншите, след които ще знаем всички участници на Мондиал 2014 от Зона Европа.